5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

5 zīmes, ka jums jāaizstāj savas skriešanas apavus

Visas kurpes laika gaitā nolietojas, pat ja tu tās neesi ilgi lietojis. Pastāv zelta noteikums, ka skriešanas apavi kalpo 1000 km +/- 200 km. Protams, tas atšķiras no kurpēm uz kurpēm un no tā, cik daudz vai maz tās ir lietotas. Šajā rakstā mēs sniegsim tev dažus padomus par nolietojumu un apsvērumiem, ko ņemt vērā, kad ir laiks mainīt savus skriešanas apavus.

 

1. Tu nevari atcerēties, kad pēdējo reizi iegādājies jaunus skriešanas apavus

Kurpēm ir kalpošanas laiks, ko mēs parasti mēram kilometros, bet pat nelietotās kurpes var nolietoties gadu vai divus. Putuplasts, kas veido viskritiskāko daļu no kurpju amortizācijas, ar laiku nolietojas un kļūst mazāk reaktīvs un "dzīvīgs". Pat sporādiskas lietošanas gadījumā ieteicams atjaunot savus skriešanas apavus katru gadu un pie regulāras lietošanas ik pēc 3-6 mēnešiem.

Baltie skriešanas apavi ar labu amortizāciju

Kurpes no Famme ir ar masīvu ārējo zoli, kas izgatavota no vieglāka EVA putuplasta, un kombinācijā ar Ortholite iekšzoli tām ir izcila kalpošanas laiks. Rūpīgi izstrādātā dažādu īpašību kombinācija padara tās par neticami labiem skriešanas apaviem. Apskati atsauksmes, ko esam saņēmuši par tām mūsu produkta lapā.

2. Tavas kurpes ir vairāk krunkainas nekā tavi pēdas pēc ilgstošas vannošanās

Viena no labākajām vizuālajām indikācijām par kurpju nolietojumu ir starpzoles putuplasta saspiešana. Putuplasts, kas zaudējis reakciju, būs ar horizontālām krunkām un izskatīsies "sadrumstalots".

Tas ir labāks indikators nekā gumijas zole uz kurpēm - daži skrējēji un gājēji nolieto gumijas daļas mazāk nekā 150 kilometros, tāpēc, ka kurpe un pēdas saskaras ar berzi.

3. Pārmērīgs un iekšējais nolietojums

Pievērs uzmanību caurumiem vai neparastam nolietojumam. Šie ir indikatori, ka kurpes ir pārmēru nolietojušās un tām jābūt aizvietotām.

Lai gan vairums cilvēku nenomaina kurpes katru 6. mēnesi, ir laba ideja tās labi aplūkot pēc 6 mēnešu lietošanas. Tas sniegs labu indikāciju par to, cik ātri tavas kurpes tiek nolietotas.

4. Nolietojums uz ārējās zoles

Paskaties uz kurpju apakšu; ja zole ir pārmērīgi nolietota kādā vietā, visticamāk, ir pienācis laiks tās aizvietot.

Novieto kurpi uz plakana, līdzena virsmas acs līmenī. Lielākajai daļai kurpēm jāstiprinās vienmērīgi, nepazeminoties vai šūpojoties. Ja tapas (gumijas daļas) uz ārējās zoles ir vairāk nolietotas, kurpe var šūpoties, mīņāties vai pat stāvēt slīpi.

"Normāls" nolietojums notiek uz papēža ārējās daļas un vienmērīgi uz purngala. Ja tu ievēro pārmērīgu nolietojumu citās vietās, tas var būt indikators, ka kurpe ir nolietojusies, vai ka tev ir nepieciešamas citas kurpes taviem biomehāniskajiem vajadzībām.

5. Viss sāk sāpēt

Tas būtu kas īpašs, ja tev nekad nevajadzētu iegādāties jaunu kurpju pāri. Bet jo ilgāk tu lieto kurpes kalpošanas laikā, jo mazāk atbalsta un amortizācijas tām būs, kas radīs papildus stresu un nogurumu pēdām, teļiem, ceļgaliem un gurniem.

Iepazīsties ar mūsu rakstu par pronāciju, overpronāciju un underpronāciju un sāpēm, kas var rasties no tā.

Vai tavi skriešanas apavi jūtas plakani, vai esi ievērojis nelielas kairināšanas savos ceļgalos vai pēdās? Ja tu piedzīvo sāpes, un šīs sāpes šķiet saistītas ar tavām kurpēm, kuras sāk kļūt vecas, to aizvietošana ar jaunu, svaigu pāri var sniegt gaidītu atvieglojumu ķermenim.

Ja uzskati, ka kurpes ir izraisījušas nepareizu nolietojumu un nolietojumu dažādās ķermeņa daļās, būs nepieciešams apsvērt profilaktiskus pasākumus, lai sāpes nepāraugtu lejup. Apskati mūsu rakstu par traumu novēršanas treniņu.

Padomi kvalitātes saglabāšanai

  • Turiet tos sausus. Pēc lietus vai intensīvas lietošanas, kas radījusi sviedrus, piepildi tos ar avīžu papīru vai tamlīdzīgu un ļaujiet tiem žāvēt gaisā. Veic tikai virspusēju mazgāšanu no netīrumiem un tamlīdzīgiem uz sporta vai skriešanas apaviem un nekad nelieciet tos veļas mašīnā. Iepazīsties ar mūsu rakstu, ja šaubies par kurpju mazgāšanu!

Mūsu universālās kurpes tomēr var mazgāt veļas mašīnā. Izņemiet šņores un iekšzoli un uzstādiet veļas mašīnu uz 30 grādiem ar zemu centrifūgu

Tilbage til blog