Hvordan vasker du dine sko?

Kā notīrīt savas kurpes?

Kā mazgāt sporta apavus ir kaut kas, par ko daudzi varbūt pat neiedomājas kā par nepieciešamu lietu darīt no reizes uz reizi, jo bieži tiek izmantoti tie paši apavi atkal un atkal. Varat arī domāt, ka apavi ir kā apģērbs un ka jūs noteikti varat vienkārši iemest apavus veļas mašīnā, lai tos atkal padarītu tīrus. Tas, kas bieži notiek, ir tas, ka jūs varat sabojāt delikātos materiālus, kas tika izmantoti apavu izgatavošanā, un sliktākajā gadījumā pavisam deformēt apavus. Tāpēc, ja patiešām domājat mazgāt apavus veļas mašīnā, dariet to uzmanīgi un turiet tos tālu no žāvētāja. Ielieciet apavus spilvendrānā, izmantojiet aukstu ūdeni, ļoti maz mazgājamā līdzekļa, un, ja mazgājat pilnīgi baltos apavus - izmantot balinātāju, un ar zemām vai bez centripetālajām griezēm, un ļaujiet tiem žūt gaisā. Atkal, nekādā gadījumā žāvētājs! Zemāk mēs izskaidrosim, kā jūs varat tos mazgāt ar rokām, lai izvairītos no savas iecienītākās pāra bojāšanas.

Izvairieties no netīriem apaviem ar šo triku

Viens no labākajiem padomiem baltajiem apaviem ir profilakse. Ja vēlaties, lai jūsu jaunie sporta apavi paliktu tīri un balti pēc iespējas ilgāk, pirmais, kas jums jādara, ir impragnēt apavus pirms to lietošanas. Tas samazinās netīrumu pielipšanu pie apaviem, un jebkuras traipus būs vieglāk mazgāt. Ja bojājumi jau ir nodarīti, mums ir vairāk efektīvu padomu, kas noņem pat vissliktākos traipus.

Vispārīgie padomi

Šeit ir daži vispārīgi padomi, kā saglabāt savu apavu izskatu un kvalitāti, pirms mēs tieši pārejam pie tā, kā tos mazgāt. Tie ir ļoti vienkārši un ātri var pārvērsties par jauku rutīnu, kad esat atgriezies mājās. Vienmēr ir labāk parūpēties par šiem soļiem pēc iespējas agrāk, lai novērstu to, ka ar laiku būs daudz grūtāk tos atkal iztīrīt.

1. solis - Novāc redzamos netīrumus. Novērtējiet, cik daudz laika jums ir, lai to izdarītu, un izmantojiet tīru dvieli, izmantoto zobu birsti, ko plānojat izmest, vai, ja jums tiešām ir steiga; savas rokas.

Tāpat kā ar saviem zobiem, ir svarīgi noņemt netīrumus no apaviem, lai tas nekļūtu sliktāks - tas ietaupīs jums nākotnes problēmas un galvassāpes.

2. solis - Nākamais, ko jūs varat darīt, ir noņemt atlikušos netīrumus, kas nākuši no pastaigas ārā; pat ja esat tikai izgājis uz veikalu, kur ceļš ir tīrs - jūs būsiet pārsteigts, cik daudz var pieķerties zem apaviem.

Noskalojiet apavus ar mitru dvieli vai koncentrētu ūdens strūklu; piemēram, zem izlietnes vai dušas galvas, ja esat pietiekami uzmanīgs. Tas ir īpaši noderīgi, ja esat bijis skrējienā mežā, kur ir mitrs un dubļains.

3. solis - Visbeidzot, notīriet lielos un redzamos traipus. Ja jums uz apaviem ir radušies lieli traipi, un tie ir neseni, visticamāk, būs iespējams tos noņemt, ja ātri uzklāsiet ziepju un ūdens maisījumu uz traipa.

Kuri produkti, ko varat izmantot tam, ir atkarīgi no apaviem, un mēs vēlāk rakstā pietuvināsim, kā noņemt grūti izņemamus traipus un zīmes.

Atlikušās vispārīgās padomi būs ļoti noderīgi, bet ir svarīgi būt uzmanīgiem ar dažādiem materiāliem, no kuriem apavi ir izgatavoti, un tas prasa nedaudz vairāk uzmanības no jums, ja vēlaties tos sīkāk iztīrīt. Zemāk mēs vadīsim jūs cauri tam, kā mazgāt adītus, mesh, kanvas, ādas, sintētiskās ādas un zamša apavus.

Adīti un mesh apavi

To sauc arī par knit vai adītiem apaviem, kas var tikt raksturoti kā elpojoši ar mesh līdzīgu izskatu. Pēdējā laikā ir bijusi liela tendence uz adītām sporta apavām, bet problēma ir tāda, ka tās viegli paliek netīras. Atšķirībā no citiem materiali, ko var atrast apavos, adīti materiāli ir ļoti poraini pēc būtības; tātad, citiem vārdiem sakot, aprīkoti ar porām un atverēm. Tas nozīmē, ka tie pievelk dubļus, netīrumus, sviedrus un visu, kas mīl iekļūt materiāla struktūrā un kas bieži var šķist neiespējami iztīrīt.

Mesh apaviem ir tās pašas problēmas kā adītajiem apaviem, jo ​​abi ir izgatavoti no elpojoša materiāla. Netīrumi un citi gruži tiek sagūstīti zem tīkla ap apaviem, piemēram, kad esat skrējis vai trenējies. Atšķirība starp mesh un adītiem apaviem ir, ka mesh apavi parasti ir izgatavoti no sintētiskiem materiāliem, piemēram, poliestera vai neilona, ​​un tāpēc tie iztur labāku tīrīšanu.

Kā mazgāt apavus veļas mašīnā

Mūsu sporta apavi ir izgatavoti no mesh materiāla, un mēs esam noskaidrojuši, ka tie iztur veļas mašīnu, tik ilgi, kamēr jūs izņemat šņorītes un zoles un iestatāt veļas mašīnu uz 30 grādiem ar zemu centrifūgu. Baltie apavi ir izgatavoti tā, lai saglabātu savu baltumu ilgāk. Bet, ja vēlaties būt uzmanīgāks, tad izpildiet tālāk norādītās vadlīnijas.

sporta apavi, kā mazgāt apavus, kā mazgāt sporta apavus

Kā to izdarīt

Ar adītiem apaviem jums jābūt ļoti uzmanīgiem, tie ir maigi un veidojami, kas padara tos trauslākus pret neilona maisījuma mesh vai citiem materiāliem. Tas nozīmē, ka beršana ir nē un pārāk raupjai šuvēm, tādēļ jāizmanto mīksts drāniņa vai mikrošķiedras drāniņas traipu noņemšanai.

  1. Attiecībā uz tīrīšanas produktiem arī jābūt uzmanīgiem. Vaskiem ķīmiskās vielas var būt pārāk spēcīgas auduma dēļ. Tā vietā izmantojiet maigu dušas želeju.
  2. Pārklājiet zonu, ko vēlaties mazgāt, ar ziepēm un mitriniet to ar aukstu ūdeni.
  3. Uzmanīgi berzējiet ar drāniņu, līdz traips iznāk no auduma.
  4. Noņemiet ziepju atlikumus ar mitru dvieli un ļaujiet tam gaisā izžūt.

Ar mesh varbūt bija izmantoti spēcīgāki materiāli, piemēram, neilons un poliesters, un tāpēc būs iespējams izmantot suku, ja jums tāda ir, vai izmantoto zobu birsti. Tas arī atšķiras, vai apavi ir mīksti vai cieti; tādēļ, ja izmantojat zobu birsti, izmantojiet mīkstas sukas mīkstajiem apaviem un cietās sukas cietajiem apaviem.

  1. Jūs vislabāk pazīstat savus apavus, tad izvēlieties pareizo suku - mīkstu mīkstiem un cietu cietiem.
  2. Beri netīrumus un gružus, kas ir uz apaviem.
  3. Sajauciet 1 daļu cepamās sodas ar 1 daļu etiķa, un mitriniet maisījumu uz netīrajām zonām vai traipiem apmēram 15 minūtes.
  4. Pēc 15 minūtēm, kad tās ir pagājušas, uzmanīgi sarīvējiet jūsu pārklāto laukumu pāris minūtes, pirms visbeidzot izmantojat mīkstu un mitru drāniņu, lai nomazgātu un noslaucītu to nost.

Sintētiskās ādas apavi

Sintētiskās ādas apavu materiāls neizdala traipus tik stingri kā neilona/poliestera mesh un ir vairāk piedodošs nekā īstas ādas apavi, tādēļ, laimīgi, ir daudz vieglāk mazgāt savus sintētiskos apavus. Cerams, ka pamanīsiet, ka netīrumi un gruži viegli pacels, kad sākat tos tīrīt.

Kā to izdarīt

  1. Sajauciet maisījumu, kas satur karstu ūdeni un nedaudz maiga mazgāšanas līdzekļa.
  2. Paņemiet tīru drāniņu un mitriniet to maisījumā, pirms sākat mazgāt netīros laukumus uz apaviem.
  3. Kad esat samitrinājis netīros laukumus, uzmanīgi skrubojiet tos ar suku vai zobu birsti pāris minūtes.
  4. Nokasiet apavus tīri ar mīkstu un mitru drāniņu, lai noņemtu ziepju atlikumus, un ļaujiet apaviem izžūt gaisā.

Kanvas sporta apavi

Kanvas apavi tomēr ir mazāk piedodoši un ātrāk tiek netīri nekā sintētiskās ādas apavi, bet tie ir ļoti izturīgi. Ņemot vērā, varēsiet iztīrīt apavus ar savu veļas mašīnu; vienkārši esiet uzmanīgi un pārliecinieties, ka ieliekat tos spilvendrānā un izmantojat maigu programmu ar aukstu ūdeni un ļoti maz tīrīšanas līdzekļa. Ja apavi ir pilnīgi balti, varat pievienot balinātāju un izlaist tīrīšanas līdzekli. Kad programma ir pabeigta, izņemiet tos un atstājiet žūt gaisā. Bet vienmēr ir labāk mazgāt apavus ar rokām, jo ​​jums ir lielāka kontrole par to, kas kur notiek.

Kā to izdarīt ar rokām

  1. Sagatavojiet maisījumu, kas satur vienādās daļās sodu un karstu ūdeni.
  2. Atrodiet labu veco izmantoto zobu birsti vai jaunu, kas īpaši paredzēta apaviem, un iemērciet to maisījumā, ko esat pagatavojis.
  3. Skrubējiet traipus un netīrumus no apaviem ar zobu birsti, līdz tie ir tīri.
  4. Atstājiet apavus izžūt ar maisījumu, pirms, iespējams, mazgājat sodas maisījumu nost, kad tas ir izžuvis un palicis ciets, ar mitru drāniņu.

Ādas apavi

Āda var būt brīnišķīgs materiāls, kas var darīt daudz par apģērbu, bet tā var arī radīt lielas nepatikšanas un galvassāpes, kad jāveic tīrīšana. Ādas apavi var viegli sabojāt ar vairākām traipi un ir ļoti uzņēmīgi pret nolietošanos, kas var deformēt materiāla dabisko patinu. Tiklīdz pamanāt, ka apaviem ir traips, ir svarīgi uzmanīgi notīrīt radušos traipus.

Kā to izdarīt

  1. Sagatavojiet maisījumu ar nedaudz šķidra trauku mazgāšanas līdzekļa un ūdens bļodā. Iemērciet mikrošķiedras drāniņu maisījumā un izmantojiet to, lai uzmanīgi iztīrītu redzamos netīrumus un sāls traips no apavu virsmas.
  2. Pievienojiet sodu maisījumam no 1. solis un samaisiet to ar izmantoto zobu birsti vai atbilstošu sukām ādai. Izmantojiet zobu birsti, lai skrubētu apavu zoles, līdz vairs neredzat netīrumus. Noslaukiet ziepes un netīrumus ar mikrošķiedras drāniņu vai rūpīgi noskalojiet tos zem izlietnes.
  3. Viena gudra ideja, ko esam atraduši, ir izmantot logu tīrītāju, lai apavi būtu spīdīgāki! Izsmidziniet vielu tieši uz apaviem vai uz mikrošķiedras drāniņas, pulējiet un noslaukiet nost.
  4. Veiciet to pašu ar otru apavu un ļaujiet tiem pilnībā izžūt, bet turiet tos tālu no tiešas saules gaismas un karstuma.

Sīka āda

Sīka ādas sporta apavi ir vieni no visvairāk nožēlojamiem apaviem, ko mēģināt saglabāt kvalitāti. Sīka trūkst ārējās aizsardzības barjeras, kāda ir ādai, kas dod tai samtaina sajūta, bet tas nozīmē, ka tas ir ļoti uzņēmīgs pret pilnu nelaimju klāstu, ko jūs varat piedzīvot, kad to nēsājat. Lai to izdarītu vēl sliktāk, sītie apavi ir arī diezgan izturīgi pret tīrīšanu.

Ja jūs to neesat izdarījuši, būtu laba ideja investēt birstē, kas īpaši izstrādāta sītām mājām. Vienkārši esiet uzmanīgi ar birstešanu, jo nevēlaties būt pārāk agresīvs, bet birste var darīt brīnumus, lai notīrītu virsmu.

Vēl viena lieta, ko jūs varat ieguldīt, ir sītu dzēšgumija. Jūs nostiprināt dzēšgumiju pie traipa un berzējat un manipulējat, līdz traips pazūd. Kad esat pabeidzis, izmantojiet tīru drāniņu, lai noņemtu atlikumus no tīrīšanas.

Ja apavi joprojām nav tīri, izmantojot divus rīkus, ko esat ieguldījis, vai ja vienkārši nevēlaties ieguldīt tajos, varat izmantot baltu etiķi.

Kā to izdarīt

  1. Uzklājiet nedaudz baltā etiķa uz tīru drāniņu un uzmanīgi mitriniet drāniņu pie traipa. Jums nevajag daudz etiķa, tāpēc izmantojiet pēc iespējas mazāk.
  2. Uzmanīgi notīriet traipu ar drāniņu, kurā ir baltais etiķis.
  3. Pēc tam, kad esat noņēmis traipu, notīriet zonu ar mitru drāniņu vai dvieli un ļaujiet tam izžūt gaisā.

Kā saglabāt apavus tīrus

Tagad, kad esat saņēmis detalizētu ievadu par to, kā tīrīt sporta apavus, mēs varam apkārtējo ceļvedi kopsavilkt ar dažiem vienkāršiem padomiem, kā tos uzturēt tīrus.

  1. Pārbaudiet apavus katru reizi, kad atgriežaties mājās. Tas var šķist nevajadzīgas un kaitinošas papildu lietas, ko darīt, bet, ja jūs zināt, kā apavi jūtas, pirms tos noliekat, varat saglabāt to kvalitāti.
  2. Super svarīgi tīrīt
Tilbage til blog